Rent 2008

 

Opført fra 1. - 15. marts 2008 på Det Hem'lige Teater, Kjellerupsgade, Aalborg.
Musicaliber var stærkt tilbage i 2008 med success-musicalen "RENT" af Jonathan Larson. RENT havde premiere lørdag den 1. marts 2008 og spillede indtil lørdag den 15. marts 2008 på Det Hem'lige Teater i Aalborg.

Om RENT

RENT er den fantastiske historie om en gruppe mennesker, der kæmper for at få lov til at være sig selv, at være til. Trods stor modstand udefra i form af systemer og pengemaskiner, og indefra af længslen efter kærlighed, søgen efter egen identitet, samt uhelbredelig sygdom, lever de videre med den stærke tiltro, at ”der er kun i dag” og at ”nu’et” er den tid, der gælder.
 
Historien i RENT er ikke ny, men fortælles i et scenisk og musikalsk, ærligt og råt sprog, der gør, at man må overgive sig og leve med i op- og nedture for vennerne. RENT er en opdatering af Puccinis berømte opera, La Boheme, men i stedet for Paris er scenografi en skiftet ud med New York, og tuberkulosen skiftet ud med AIDS. RENT blev en af 90’ernes største musicalsucceser og høster stadig ros verden over.
 
Temaet i RENT blev yderligere morbidt understreget, da Jonathan Larson, komponisten bag musicalen, døde kort før forestillingen havde premiere på Broadway.
 
RENT havde premiere i 1996 på Broadway og havde danmarkspremiere i november 1999 på Aalborg Teater.
 
Musicalibers forestilling spillede i Erik Lunds fantastiske kulisser.

Instruktør-teamet

Musicaliber havde et stærkt instruktørteam til at producere RENT.

Instruktør Anne-Marie Varberg

Cand.mag., MA i dramaturgi med speciale i musicalgenren. Hun har arbejdet som dramalærer i Den Musiske Skole, Aalborg, været instruktør-assistent på flere musicals på Aalborg Teater og dramaturg på forskellige mindre forestillinger, bl.a. på Musicalibers opsætning af Fame i 2005, ligesom hun instruerede Company for Musicaliber i 2006. Har lavet et art to business-projekt i Aalborg Zoo, hvor hun arbejdede sammen med skuespiller Jakob Højlev Jørgensen om medarbejdernes synlighed og formidling. Læs mere på www.annemarievarberg.dk og www.dramaturgen.dk

Sanginstruktør Morten Vinther

BA i musik fra Nordjysk Musikkonservatorium med sang og rytmisk korledelse som hovedfag. Er til dagligt med til at lede a’capella gruppen Vox 11 (www.vox11.dk) og synger i koret VoxNorth (www.voxnorth.dk ). Indgår også som forsanger i forskellige bandsammenhænge – Superstition, Croonin’ High, Eddie Freeze etc.

Kapelmester Jakob Park

Jakob har gennem længere tid arbejdet som pianist på hoteller, restauranter og caféer i København, Århus og i Sønderjylland og har desuden fungeret som underviser på musikskoler. Udover at spille i forskellige orkestre - med jazzmusikken som musikalsk fundament - har Jakob det sidste års tid helliget sig komponistgerningen og skrevet musik til sin egen trio. Han blev optaget på Nordjyllands Musikkonservatorium i 2005 og er til næste sommer bachelor med rytmisk klaver som hovedfag.

Koreograf Katrine Oppenlænder

Katrine Oppenlænder er 24 år gammel og har danset siden hun var 2 år. Hun har de sidste 8 år undervist i bl.a. ballet, jazz, moderne, step, irsk dans og cheerleading samt medvirket i div. forestillinger såsom Peter & Ulven, Oliver, Fame og The Wall. Katrine var koreograf på Musicalibers opsætning af Company i 2006 og var koreografassistent på Fame i 2005.
 
 

Slideshow:

Video:

Et kig ind bag kulliserne
Musicaliber Aalborg | CVR: 20401338 | Istedgade 32, st. tv., 9000 Aalborg - Danmark | formandmusicaliber@gmail.com