FAME - The Musical 

Opført af Musicaliber Aalborg i Symfonien, Aalborg, 2005.

Efter opsætning af flere store shows, med masser af unikke oplevelser, blev forestillingen i februar 2005 ingen undtagelse. Musicaliber Aalborg valgte at opføre den kendte og af mange elskede musical "FAME" - dette med både dansk sang og skuespil. "FAME - The Musical" opfyldte Musicalibers ønske om at lave en ensembleforestilling hvor så mange nye talenter som muligt kunne promoveres på en gang, uden at have én stor stjerne i fokus. 

 Langt de fleste kender "FAME" - enten fra Allan Parkers
 prisvindende film fra 1980, eller fra den efterfølgende tv-serie (1982 - 87) af samme navn. Mens "FAME" var blandt 80'ernes allerstørste succeser på lærredet, blev "FAME - The Musical" en af 90'ernes helt store musicalsucceser - både i New York og London. Forestillingens handling udspiller sig på en af verdens største og mest respekterede skoler, "The High School of Performing Arts" i New York. En skole med lange og stolte traditioner. Grundlagt allerede i 1936, og som bl.a. har hjulpet stjerner som Liza Minelli, Al Pacino og Suzanne Vega på vej. 

Musicalen følger den allersidste årgang i de gamle legendariske bygninger på 46th street. Forestillingen er spækket med god musik, lige fra klassiske musicalhits til rap, og fejende flotte danseoptrin, dog uden at glorificere kunstens metiers.

I Musicalibers FAME følger vi en håndfuld elevers håb og drømme, op- og nedture, i deres kamp for at lære lige præcis det, som gør en stjerne. Ikke nogen let metier at uddanne sig til, og vejen til succes er da også fyldt med faldgrupper. Musicalen handler også om fordomme, identitet, selv-værd, sexualitet, stofmisbrug og den store drøm om berømmelse. Altsammen noget, som vedkommer mange unge - også i dag.

Musikken blev leveret af en gruppe erfarne musikere, der i vanlig Musicaliber Aalborg stil var i stand til at imponere publikum. Instruktørstolen var besat af den erfarne skuespiller og instruktør Henrik Trenskow. Danser Nina Munkholm stod for forestillingens megetkrævende koreografi og danseinstruktion imens Martin Bruun og sanger Martin Loft var fælles om den musikalske instruktion som hhv. kapelmester og sanginstruktør.

 Musicaliber leverede endnu en gang en fejende flot forestilling, med dygtige medvirkende, der bød på vel en professionel forestilling med dans, sang og skuespil.

Fotograf: www.svenbest.com

Slideshow:

Musicaliber Aalborg | CVR: 20401338 | Istedgade 32, st. tv., 9000 Aalborg - Danmark | formandmusicaliber@gmail.com