Dracula

Opført i Skipper Clement Seminariets auditorium, Aalborg.

Musicaliber Aalborgs fjerde – og meget roste - forestilling, Dracula, er ikke en almindelig musical, og måske alligevel. Det er uhygge, spænding, vampyrer, blod og elskov... Overtro eller virkelighed. Med Dracula har Musicaliber Aalborg skabt et univers, hvori overtroen kan leve og ånde... indhyllet i mystik og farver, krydret med sang, dans og snedige replikker.

Musicalen Dracula bygger på historien om den legendraiske grev Dracula. Om hvordan han "suger" sig fast på en by og som en tornado vender op og ned på alt og alle. Om den fascinationskraft der gør alle omkring ham til viljeløse dukker i hans univers, hvor allealmindelige regler og normer suspenderes.

I Draculas univers er alt muligt, og det har været udgangspunktet i arbejdet med denne forestilling.

Der er lagt op til total frihed i skuespillernes verden. Alt er tilladt, og som tilskuer kan man ikke altid føle sig sikker i sit sæde.

Dracula afspejler på mange områder vores dødsangst, frygten for det ukendte, men er på samme tid også livsbekræftende i kraft af den seksualitet, som uvilkårligt kædes sammen med personerne og deres rolle i musicalen.

Forestillingen er skabt med respekt for historien, men har samtidigt et stort fodfæste i den tid vi lever i. Den er en fryd for øjet og øret, hvor myten lever i bedste velgående.

Musikken består hovedsageligt af nogle knaldgode rock/funk numre som er skrevet af Ruby, Aalborgs tidligere amtsband. Derudover har vi til Musicaliber Aalborgs opsætning tilført forestillingen noget underlægningsmusik heriblandt nogle ledetemaer som i bedste Wagnerstil følgerpersoner og/eller handlinger.

Underlægningsmusikken er beskrivende og er derfor ikke altid "køn". Dertil har vi brugt et tonesprog som vil være fremmed for de fleste, da det bedst kan beskrive det ukendte.

De store sangnumre, som hører sig til i en musical, bliver man ikke snydt for. Ruby´s musik er i allerhøjeste grad en musical værdig.

Slideshow:

Musicaliber Aalborg | CVR: 20401338 | Istedgade 32, st. tv., 9000 Aalborg - Danmark | formandmusicaliber@gmail.com