Atlantis 1998

Opført af Musicaliber Aalborg i Studenterhuset, Aalborg, 1998.

Der var engang... sådan starter alle eventyr. Der var engang en ø. Midt på øen lå et prægtigt kongepalads beklædt med de ædleste metaller, så rigt og smukt som aldrig set før. Midt i paladset lå templet for Poseidon – havets vældige hersker.

Øen var beboet af de smukkeste og klogeste mennesker i hele verden. De stod – både i andres og i egne øjne – højt hævet over alle, såvel i åndelig som i materiel henseende.

Moralsk udadelighed kan dog kun måles i forhold til moralsk forfald. Jo højere moral, des dybere forfald. Derfor måtte ø-riget falde, og Poseidon måtte tage sit tempel til sig. Dette er historien om Atlantis, sagnøen som blev beskrevet af den græske filosof Platon i 300-tallet f.K. Måske var det hans Utopia som han prøvede hans samfundsfilosofiske ideer af på - eller måske har øen virkelig eksisteret.

Mange har ledt forgæves. Atlantis blev først fundet da tre unge mennesker fra Espergærde, Sune Svanekier, Thomas Høg og Peter Spies opdagede øen i tonernes verden og deres musical fandt på få år en stor plads i de danske hjerter.

Atlantis’ skarpe skel mellem godt og ondt giver os en klassisk historie om om et kongerige, hvor kongen Atlas trues af den korrupte hærfører Jabbador, der i stedet for at tilbede havguden Poseidon har viet sit liv til den nye gud, fluekongen Ba’al-Zebub.

Musicaliber Aalborg | CVR: 20401338 | Istedgade 32, st. tv., 9000 Aalborg - Danmark | formandmusicaliber@gmail.com