Alex

Uropført af Musicaliber Aalborg på Det Hem’lige Teater, Aalborg, 2000.

Det er altid spændende at sætte en musical op, for den ene opsætning ligner ikke den anden. Alligevel er der en helt særlig spænding og magi i at sætte en helt nyskrevet musical op Man bliver på en anden måde en del af stykket ved at vide, at ingen andre har gjort dette her før. Der er ingen andre opsætninger at skæve til og finde inspiration i, alt er helt nyt. Derfor var det også med stolthed Musicaliber Aalborg kunne byde velkommen til urpremiere på musicalen Alex i 2000. Musicalen er skrevet og komponeret af Jacob T. Jakobsen, som ovenikøbet selv stod som kapelmester på forestillingen.

Historien udspiller sig i et stort gammelt hus, hvor spøgelset Alex bor. På grund af en gammel himmelsk dom bor han alene og er meget ensom. Han har nu søgt om at få en ny familie. Den er bevilliget, og den gør klar til at flytte ind...

"Alex" er en kærlighedshistorie, en tilsyneladende klassisk musical med replikker afløst af sang og et kærestepar, der må så gruelige meget igennem. Men hele historien bliver fortalt med "modsat fortegn" og det er en rejse ind i et univers, hvor alt kan ske!!! Vi får lov til at kigge med ind i en verden, som vi ellers kun kender fra vores tanker. Personerne har vi alle hørt om, men hvem er de og hvad er deres universelle funktion?

Er man herre over sit eget liv, eller er vi alle brikker i et større spil?

"Pas på hvad du ønsker dig, måske er der en der lytter og fælder dom..."

Musicaliber Aalborg | CVR: 20401338 | Istedgade 32, st. tv., 9000 Aalborg - Danmark | formandmusicaliber@gmail.com