Denne prisbelønnede musical har gået sin sejrsgang verden over, og ligger på verdensplan aldrig stille. Musicaliber Aalborg er stolte af, at være den kun anden danske teaterforening, som har fået rettighederne til at fremføre ”Chicago” på de skrå amatørbrædder.

”Chicago” er skrevet af komponisten John Kander og tekstforfatteren Fred Ebb. Selve musicalen er baseret på et skuespil fra 1926, skrevet af journalisten Maurine Dallas Watkins, og handlingen foregår i 1920’ernes Chicago. Musicalen havde første gang premiere på Broadway i 1975.  ”Chicago” skildrer, med et satirisk glip i øjet, korruptionen i retssystemet, samt behandlingen af kriminelle personer i medierne.  

I originalopsætningen, var den berømte og prisbelønnede Bob Fosse koreograf. Han er også kendt fra ”Cabaret”, og havde sin helt unikke måde at sammensætte koreografi på, som ikke blot var et akkompagnement til musikken men, som smeltede sammen med musikken og gav forestillingen sit helt eget liv. Bob Fosse skulle også have været koreograf på filmatisering af ”Chicago” med Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones og Richard Gere i hovedrollerne, men han døde desværre inden optagelserne skulle gå i gang. Hans tanker og teknikker lever dog stadig videre i mange forskellige musicalopsætninger verden over.

Forestillingens musikalske udtryk tager sit afsæt i den tid, som handlingen udspiller sig i – nemlig 1920’ernes Chicago og forbudstiden i Amerika. Musikken har derfor et stærkt præg fra jazzmusikken som suppleres af ragtime, charleston, vaudeville, cabaret a la The Kit Cat Club etc.

Persongalleriet i ”Chicago”, omfatter den mørke femme fatale Velma Kelly, som er natklubsangerinde og sidder fængslet mistænkt for mordet på sin mand og søster. Det slår klik for hende da hun finder dem i seng sammen.

Den lyse Roxie Hart myrder sin elsker i jalousi. I første omgang prøver hun dog at bilde sin svage mand Amos Hart ind, at elskeren var en indbrudstyv, men da politiet går hende og Amos på klingen, ender os hun i Cook County fængslet, hvor hun møder Velma Kelly og fængslets andre morderiske kvinder, eller er de nu alle sammen også det? ”Cell Block Tango” fortæller i hvert fald forskellige udlægninger af, hvem der er skyldig og hvem der uskyldig.

Cook County fængslet styres med hård hånd af den korrupte ”Mama” Morton, som baserer sit arbejde på ”gensidig hjælp” mellem hende og de indsatte. Når du er god ved Mama, så er hun god ved dig.

Alle damernes ven, Billy Flynn, er stjerneadvokat og har succes med at få sine klienter og sig selv i mediernes søgelys, for på den måde at vække omverdens medfølelse for disse morderiske kvinder, og det lykkes ham til fulde. Både Roxie og Velma nyder godt af hans iscenesættelser, og han elsker opmærksomheden og er ikke bleg for at prale af hans sejre. 

Musicalens stærke personligheder, bakkes op af et fantastisk ensemble, som på hver deres måde får os til at gyse og frydes. Man kunne være fristet til at sige: Forbrydelse betaler sig.

You need to install or upgrade your Flash Player
Musicaliber Aalborg | CVR: 20401338 | Istedgade 32, st. tv., 9000 Aalborg - Danmark | formandmusicaliber@gmail.com