Rockmusicalen Atlantis

Opført af Musicaliber Aalborg i Symfonien, Aalborg, 2004.

Musicaliber Aalborgs nyopsætning af den danske succesmusical "Atlantis" tog Aalborg med storm i februar 2004. På trods af vinterferien fandt mange publikummer vej til Symfonien i Aalborg. 

 Musicaliber Aalborg havde af forfatterne og komponisterne af musicalen fået frie hænder til at ændre, slette og tilføje både tekst og musik. Mulighederne for dermed at sætte sit helt eget præg på forestillingen blev udnyttet til fulde - men med fuld respekt for denoprindelige musical. 

 

Instruktør Mogens J. D. Fischer og instruktørassistent Simon Kruse bearbejdede historien og uddybede rollerne, så de i Musicalibers version fremstod tydeligere og mere ekstreme end i originalversionen. Der blev lagt stor vægt på netop at arbejde i dybden med de forskellige roller, og flere af hovedpersonerne gennemgik på den måde en stor forandring. Stor ros høstede fx Rasmus Lauritsen i rollen som Atlas og Anne Sofie Steen Sørensen som Adalena, der i denne opsætning var en lalleglad og smånaiv konge og hans hysteriske teenagedatter.

Sangene i den oprindelige version afspejlede den tids populærmusik, og efter en tur i kapelmester Martin Bruun og vocalcoach Tanya Hestbechs kyndige hænder blev musikken ført frem til 2004. Det gav mange flotte ensemblenumre men også imponerende nyfortolkninger af solisternes sange. Hvem havde forestillet sig Atlas' Elegi i en James Brown-version, der gik rent ind 

 Kostumerne i forestillingen var et kapitel for sig. Musicaliber Aalborg havde den spanske haute couture-designer José Maria Lorenzo del Sol til at tegne de flotte kostumer specielt til denne forestilling. Med beklædningsdesigner Kia Broen i spidsen for skræddersalen blev mange utraditionelle materialer taget i brug,for at kunne føre ideerne ud i livet. Resultatet blev et farvestrålende skue på scenen, der høstede stor anerkendelse blandt publikum. 

Fotograf: www.svenbest.com

Slideshow:

Musicaliber Aalborg | CVR: 20401338 | Istedgade 32, st. tv., 9000 Aalborg - Danmark | formandmusicaliber@gmail.com